Az 1900-as évek Budapestje elevenedik meg az RTL-en, amikor felcsendül a Himnusz Szilveszter éjszakáján

A kereskedelmi televízió első percei különlegesek lesznek a 2024-es esztendőben.

Az RTL-en évek óta különleges módon köszöntik az új esztendőt. 2022-ben az orvosok és ápolók, 2023-ban pedig a tanárok énekelték a Himnuszt. A hagyományt folytatja a csatorna, 2024-ben Budapest lesz a Himnusz központjában, hiszen a főváros 2023-ban ünnepelte alapításának 150. évét.

Az ünnepélyes percek alatt a Fortepan stábjának, valamint egy különleges, az 1900-as évek elején készült fényképsorozat segítségével felsejlik majd, hogyan nézett ki Budapest egy-egy területe akkor és most. Megpillantható lesz többek között, hogy régen miként pecázott egy horgász csónakból a Rákóczi-híd környékén. Ma minden bizonnyal erre sokan felkapák a fejüket.

A szilveszteri híradóban Litkai Gergely és Kovács András Péter köszönti a nézőket, akik humoros álhíreket fognak közölni. A két humorista garancia arra, hogy az RTL nézői jókedvűen zárják az óesztendőt.

tűzijáték
Különleges módon köszöntik az új esztendőt az RTL-en | Illusztráció: Pixabay

A 2024-es évet a hagyományoknak megfelelően a Himnusszal indítja a csatorna, amit ezúttal Bodrogi Gyula újévi köszöntője követ. Süsü, a sárkány hangja 2024-ben ünnepelheti kilencvenedik születésnapját. A sokak által szeretett színművészt korábban kitüntették a Nemzet Színésze címmel, de Kossuth- díjjal is büszkélkedhet.

Mindezeken felül kétszeres Jászai-Mari díjas színművész, aki rendezőként, színházigazgatóként is dolgozott pályafutása során. Tagja a Halhatatlanok Társulatának, továbbá a József Attila Színház és a Vidám Színpad örökös tagja.

Nyitókép: Pixabay
Forrás: RTL

Vélemény, hozzászólás?